Welcome to van Malsen Yacht Carpentry

We at van Malsen Yacht Carpentry do interior and exterior yacht carpentry including teak decks. We also offer yacht storage for in the winter and we make oars for rowing boats.

20190713_103210.jpg

yacht carpentry

Your yacht will be delivered in a perfect state. We can deliver the Yacht in any type of wood you like. Teak, “Noten” or “kersen”? The choise is yours.

Door zorgvuldig met u te overleggen stellen wij ons van uw wensen op de hoogte en vertalen dit naar een ontwerp. Of het nu gaat om een kleine reparatie of verandering of om een volledig nieuw interieur: Wij werken het met zorg af, tot in de kleinste details.

Onze ervaring zorgt ervoor dat we u optimaal kunnen bijstaan in het realiseren van uw ideale jacht. Wij helpen u bij het kiezen van het model en de kleuren, maar adviseren u ook vakkundig over houtsoorten en de indeling van uw schip. Mocht u interesse hebben in het kopen en geheel naar eigen wensen inrichten van uw "noordkaper" kijk dan eens op de site van Gebroeders van Enkhuizen.

De afgelopen jaren verzorgden wij de complete betimmering van een v.d. Stadt 49, sleep/duwboot Aegir,. In opdracht van de Gebroeders van Enkhuizen hebben wij de betimmering verzorgd voor de Noordwaardsloep, Noordkaper 40 "Svala", 43 "Mabetica"en 46 "Eva Maria" en hebben we voor rederij Wagenborg de watertaxi "Fostaborg" mogen betimmeren. 

In 2018 mochten wij werken aan zowel een Sossego sport van 22 meter, als aan een Waterdream 65. In 2019 zal de complete betimmering van een tweede noordkaper 43 centraal staan.  Ook voor partculiere klanten staan we ter beschikking. zo mogen wij in 2019 het snelvarende plezierjacht "Mascaret" van een volledig lichtgewicht interieur voorzien. Met dit jacht mogen we ons tijdens de hiswa te water prestenteren. 

 Daarnaast werd er afgelopen winter druk gewerkt aan de renovatie van de Super Van Craft "merlin".  

 Teakdekken

Het dek is het visitekaartje van ieder vaartuig. Het maken van een teakhouten dek is specialistisch werk. Wij leggen massieve teakdekken direct op uw schip. Voor de ondergrond worden geen hechthouten platen en schroeven met proppen gebruikt. Dit maakt het onderhoud van uw dek een stuk makkelijker.

Als uw teakhout nog in goede staat is kunnen wij uw teakdek tevens van nieuwe rubbernaden voorzien. Wanneer er rubbernaden open gaan staan of wanneer er natte plekken op uw teakdek achterblijven na een regenbui wordt het tijd voor onderhoud. 

Wij adviseren u graag over het beste onderhoud van uw teakdek. Mocht u een stuk teakhout nodig hebben, ook dan kunt u bij ons terecht voor particuliere verkoop van diverse soorten hout.

Op een nieuw teakdek geven wij 10 jaar garantie. 

Op rubber geven wij 5 jaar garantie.


 Winterstalling

Wij bieden maar liefst 500 vierkante meter verwarmde winterstalling voor een aantrekkelijke prijs. Voor slechts 35 euro (exclusief BTW) per vierkante meter komt uw jacht zonder problemen de winter door. Er is dag en nacht toezicht en indien gewenst kunt u ook werkzaamheden aan uw jacht door ons uit laten voeren. In overleg is het ook mogelijk om zelf werkzaamheden uit te voeren. Kranen en bijkomende zaken kunnen wij daarbij voor u regelen.

 

Voor een uitgebreide prijslijst kunt u contact met ons opnemen. Prijzen onder voorbehoud.

Roeiriemen

Wij zijn zelf enthousiaste en actieve roeifanaten. Vanaf 2006 maken we riemen voor roeisloepen. Daarbij luisterden we goed naar alle wensen van roeiers. Na langdurig testen hebben we de Van Malsen Premium op de markt gebracht.

 

Van Malsen Premium

Deze riemen worden gemaakt van een mix van red cedar en oregon en hebben mahonie handvaten. Doordat we de Van Malsen Premium op een speciale manier verlijmen en rekening houden met de houtnerf is het een stugge lichte riem. De bladen worden afgewerkt met mahonie en hebben de juiste bolling. Door de goede balans gaat het roeien een stuk lichter. Dat vermindert de kans op blessures en verbetert de roeiprestaties. De lange levensduur van de  Van Malsen Premium levert u bovendien een kostenbesparing op.

Uiteraard voldoet de Van Malsen Premium aan alle eisen die het FSN en HT reglement aan riemen stellen.

Van Malsen 3.0

 In 2018 heeft de op drie punten verbeterde Van Malsen 3.0 de Van Malsen Premium riem vervangen. De van Malsen 3.0 riemen zijn 1, steviger 2, lichter en 3 nog beter in balans.

Al steeds meer teams kunnen u vertellen waarom de Van Malsen Premium en de van Malsen 3.0 goede riemen zijn. Klik onderaan deze pagina voor een overzicht van sloepen welke met de Van Malsen Premium of de van Malsen 3.0  geroeid worden. 

Erkend leerbedrijf

In 2019 mocht Van Malsen jachtbetimmering via ROC de Friese Poort,haar eerst leerlinge scheeps- en interieurbetimmering verwelkomen. En ook hier is de link naar de roeiriem snel gelegd. Want terwijl op de Friese Poort drukt gewerkt werd aan de nieuw te bouwen roeisloep"Vanvlasties", mocht onze leerlinge in onze werkplaats, zelf werken aan de Van Malsen 3.0 riemen waarmee ze in Italie samen met haar klasgenoten, met deze volledig van gerecycled materiaal gemaakte sloep mee heeft gedaan aan de Vogalonga roeitocht.

Wij zijn van Malsen Jachtbetimmering

Van Malsen Jachtbetimmering is een dynamisch en groeiend bedrijf dat zich toelegt op het betimmeren van luxe jachten.

Onze manier van werken is custom build, dat wil zeggen dat we ons aanpassen aan de wensen van de klant.

 Vanaf 2004 werken wij op de huidige locatie die een rechtstreekse verbinding heeft met het IJsselmeer.

Vanaf 2018 is zowel onze naam als onze huisstijl aangepast. Niet alleen het exterieur is grondig onderhanden genomen, maar ook interieur van ons pand heeft een metamorfose ondergaan. Zo beschikt van Malsen Jachtbetimmering over een zeer uitgebreide werkplaats waarin tot in de details bijna alles zelf en volledig naar wens van de klant gemaakt kan worden. Daarnaast werken we op een duurzame wijze. Via onze eigen zonnepanelen, wekken we de stroom op die we nodig hebben voor onze diverse machines en electrische gereedschappen.

Desgewenst kunnen wij de volledige bouw van een schip voor u verzorgen, ook voor een refit ben u bij ons aan het juiste adres. Uiteraard in de door u gewenste houtsoort. Kwaliteit en tevreden klanten staan bij ons voorop.

Persoonlijker dan je eigen schip wordt het niet

Loopt u rond met ideeën of wensen over een schip? 
Wij beschikken over vakmanschap en jarenlange ervaring  in de jachtbetimmering en adviseren u graag.

Samen kunnen we uw droomschip werkelijkheid laten worden


Leerbedrijf

Sinds 2019 is van Malsen jachtbetimmering een officieel erkend leerbedrijf. 

Openingstijden

De werf is het gehele jaar geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.00 uur tot 16.00 uur, met uitzondering van feestdagen en bedrijfsvakanties. 

Social Media

Natuurlijk hebben wij ook social media accounts waar je onze vooruitgang, projecten of updates kan volgen.

YouTube


Sponsoring 

Sinds 2015 is van Malsen jachtbetimmering de trotste sponsor van roeisloep de Fjoer Fûgel. Als fanatiek roeier en teamlid is Roland van Malsen niet alleen door zijn kennis van zaken omtrent hout en en vaartuigen een begrip in de roeiwereld, ook de door hem gemaakte roeiriemen staan goed bekend in de steeds groeiende wereld van het sloeproeien. Zelf heeft Roland inmiddels de befaamde medaille voor 10 keer Harlingen -Terschelling race verdiend. En uiteraard roeit team FjoerFûgel met de "Van Malsen riem".

Daarnaast is de betrokkenheid van Van Malsen jachtbetimmering met het dorp Makkum ook terug te vinden in de sponsoring van niet alleen het Makkummer Skutsje ,maar ook in een jaarlijkse bijdrage aan de Makkumer autocross club.

 

van Malsen Jachtbetimmering

Adres:
Strânwei 22
8754 HA Makkum
Tel. 0515-232967
KvK: 01098046

Voor vragen kunt u terecht bij info@vanmalsen.nl